En gavepakke av en tur til deg som vil kombinere yoga med fjellvandring, strandliv og avslapning i flotte omgivelser

Kroatia og Makarska Riviera er et flott reisemål når en ønsker å kombinere YOGA og fotturer. Vi skal bo på Hotel Soline i Brela. Hotellet ligger nydelig til like ved stranda litt nord for byen Makarska. http://www.hotelsolinebrela.com/en/

Beliggenheten gir god mulighet for at ledig tid kan nytes med strandliv og bad i Adriaterhavet.

Hver dag er det YOGA på programmet. Denne uka gir deg mulighet til å kjenne hva regelmessig yogapraksis kan gjøre for kropp og psyke. Vi smidiggjør kroppen, retter oppmerksomheten innover og øver opp tilstedeværelse, oppmerksomhet og konsentrasjon. Vi demper stress og stresssymptomer både gjennom avspenninger, pusteøvelser og oppmykende øvelser for skuldre og nakke der stresset ofte gjør oss ømme og stive. Vi øker kroppens bevegelighet og styrke og jobber samtidig med koordinasjon og kroppsbevissthet. Alt innenfor din kropps grenser, slik at selve praksisen oppleves behagelig. Nesten som en slags lek og utforskning av dine egne muligheter.»

I løpet av uka blir det tre dager med fotturer i og ved fjellet Biokovo, som stiger bratt opp nær Makarska Rivieras strender. Vandringene blir ledet av lokal turguide.

Ellen Midtsæter har over 20 års erfaring som treningsinstruktør og yogalærer og tilbyr yogatimer morgen og ettermiddager i løpet av ferieuka.  Nivået tilpasses deltakerne slik at både erfarne i yoga og de som er nye skal få godt utbytte av timene.

Lengden på yogaøktene og tidspunktet tilpasses det øvrige programmet.

Med forbehold om endringer i programmet.

Program

Avreisested

Oslo Lufthavn Gardermoen

Påmelding: klikk her

Flyavgang

kl. 07.50

Prisen inkluderer

  • Flybilletter
  • 7 netter på Hotel Soline
  • Norsk reiseleder og yogainstruktør, lokal guide og turleder
  • Yogatimer
  • Frokost og middag hver dag og 4 lunsjer

Enkeltromstillegg

  • 950

Praktisk informasjon

  • Ta med egen yogamatte. Om du ikke har, kan du bestille ved å sende en mail tilyoga@yogahuset.no. Pris 350. Du kan få den utlevert når vi møtes på Gardermoen.
  • Til vandringene må dere ta med godt fottøy, turantrekk og dagstursekk. Også regnbeskyttelse – men vi satser på at det bare blir sol og fint vær!
  • Si fra til oss på forhånd ved matallergier/intoleranser eller annet i forhold til måltidene.
Program

Dag 1
Avreise Gardermoen og ankomst Kroatia

Direkte frammøte på Gardermoen. Vårt Norwegianfly har avgang kl. 07.50.
Vi ankommer flyplassen ved Split kl. 10.40, her venter en buss som tar oss sørover til Makarska Riviera og Brela hvor vi sjekker inn på vårt hotell Soline.
Lunsj på hotellet etter ankomst.

YOGA på ettermiddagen. Middag på hotellet om kvelden.

Dag 2
Fottur Zadvarje

Etter frokost blir det en kort kjøretur til landsbyen Zadvarje. Dagens fottur starter med flott utsikt over elven Cetina og Gubavica fossen. Vi fortsetter gjennom den forlatte landsbyen Škrabići og hele veien til Dubci fjellplatå, hvor en fantastisk utsikt åpner opp mot Adriaterhavet og øya Brač.
Turen vurderes å være lett å gå. Lengde 9,4 km. Oppstigning 320m og nedstigning 440 m. Vandringen er beregnet til å vare i 4 timer.
Etter vandringen er det lunsj på en lokal taverna. Buss tilbake til hotellet.

YOGA på ettermiddagen. Middag på hotellet om kvelden.

Dag 3
YOGA

YOGA på morgenen før frokost og YOGA på ettermiddagen.
Middag på hotellet om kvelden.

Dag 4
Fottur på øya Brač

Etter en kort kjøretur til Makarska starter dagens tur med ferge til byen Sumartin på øya Brač. Øya er den tredje største i Kroatia med Vidova Gora på 778 meter som høyeste punkt. En kort kjøretur tar oss fra Sumartin til Bol. Vår vandretur starter fra Bol til Vidova Gora. Fra Vidova Gora kan vi se Det gyldne hornet (Zlatni Rat), Kroatias mest kjente strand. Vi kjører så til den andre siden av øya til Supetar. Det blir lunsj på øya før ferje tar oss over til Split, den største byen i Dalmatia. Her blir det en tur i byen før vi kjører tilbake til hotellet.
Fotturen vurderes å være medium krevende å gå. Lengde 4,9 km. Oppstigning 732 m og nedstigning 73 m. Vandringen varer om lag 3 timer, varighet hele turen ca. 8 timer.

YOGA morgen eller ettermiddag/kveld. Middag på hotellet om kvelden.

Dag 5
YOGA

YOGA på formiddagen.
Middag på hotellet om kvelden.

Dag 6
Fottur i Biokovofjellet

Dagens vandring vil være oppe i Biokovofjellet. Toppen av fjellet, St. George 1762 m, er målet på denne turen. Etter en kjøretur gjennom naturparken starter vi vandringen på 1300 moh. og går først til Strbina utsiktspunkt. Vi er da på sørsiden av fjellet og det blir unik utsikt og fotomuligheter. Vi fortsetter videre mot St. George og får en flott utsikt over Dalmatias innland og mot Bosnia og Herzegovina.
Turen vurderes til å være medium krevende å gå. Lengde 7 km. Oppstigning 490 m og nedstigning 170 m. Vandringen varer om lag 4 timer.
Etter vandringen er det lunsj på lokalt spisested. Buss tilbake til hotellet.

YOGA på ettermiddagen. Middag på hotellet om kvelden.

Dag 7
YOGA. Avskjedsmiddag.

YOGA på formiddagen.
Om kvelden samles vi på en hyggelig restaurant nær hotellet. Her serveres velkomstdrink og drikke til en velsmakende avslutningsmiddag.

Dag 8Hjemreisedag

Etter en tidlig frokost reiser vi tilbake til flyplassen ved Split, hvor vårt Norwegianfly har avgang kl. 11.25. Ankomst Gardermoen kl. 14.15.

pris
fra kr 11900,-
Reiseleder
Instruktør
Arrangør
dato
-